De naam ‘Miles Ahead’ komt van het gelijknamige album van Miles Davis uit 1957. Met dit album liep de jazz legende ver vooruit en was hij baanbrekend. Dat spreekt ons aan en we gebruiken jazz en zeilen regelmatig als metaforen. Het zijn onuitputtelijke bronnen om tot oplossingen te komen voor complexe problemen.

Beide kennen het fenomeen ‘groove’. Het gelukzalige gevoel van een optimale staat van bewustzijn en het creëren van momentum tijdens het spelen van muziek of het zeilen van een boot in harmonie met je omgeving. Voor ons een doel op zich om samen met anderen de juiste toon en werkwijze te vinden en boven onszelf uit te stijgen.

Metaforisch vertegenwoordigt ‘de groove’ in de jazz het gezamenlijke aanpassingsvermogen. In het moment nieuwe en unieke muziek componeren en uitvoeren. Daarmee de standaarden op basis waarvan dit gebeurt steeds evolueren en aanpassen. Bij zeilen vertegenwoordigt ‘de groove’ het gebied van de versnelling. Het vinden van de juiste invalshoek en optimale balans om vooruit te komen, bij een continu wijzigende omgeving. Daarmee zo efficiënt mogelijk de bestemming bereiken.

Collectieve oplossingen door onafhankelijke professionals.

De Miles Ahead 'Ingroove Crew’ is een flexibele netwerkorganisatie in wisselende samenstellingen met een open aanpak, ethisch kompas, innovatieve drive en een bijzonder doorzettingsvermogen. Een mix van onafhankelijke professionals die ieder hun eigen wijsheid, expertise, ervaring, visie en netwerk inbrengen. Waardoor we 'alle talen' spreken en makkelijk schakelen. We stimuleren en faciliteren samenwerken vooral door te doen en te leren. Bij voorkeur maken we gebruik van wat er al is, zoeken we naar elkaar versterkende factoren en geven we gas op de overlap van belangen van partijen.